Відремонтоване хірургічне відділення відкрили у Сумській обласній дитячій клінічній лікарні. Про це інформують на сайті облдержадміністрації.

Ремонтні роботи на об’єкті розпочалися з цілісного комплексного проекту. За кошти обласного бюджету та частково держбюджету – загалом 2,3 мільйона гривень  було улаштовано підлогу керамічною плиткою, лінолеумом та ковроліном, віконні блоки замінено на металопластикові, а також виконано опоряджувальні роботи.

Окрім того, будівельники замінили інженерні мережі та санітарно-технічне обладнання, встановили кондиціонери, провели електромонтажні роботи тощо.

Залишок коштів – майже 200 тисяч гривень – спрямовано на закупівлю меблів для відділення, що додасть приміщенню більшого комфорту та зручності. Тож з наступного тижня відділення працюватиме на повну потужність.

Фото sm.gov.ua

Фото sm.gov.ua

Як зазначив головний лікар закладу Ігор Змисля, це відділення може прийняти 30 дітей для лікування та обстеження одночасно. На базі лікарні є всі спеціалісти хірургічного профілю, які потрібні для надання допомоги дітям. Разом з тим, поверхом нижче є так зване відділення гнійної хірургії, яке потребує аналогічного ремонту.